Vastuullisuus

Työmme kivijalkana toimii laatu ja vastuullisuus – niin designissa kuin materiaaleissakin.

Mielestämme paras ilmastoteko on suosia kotimaista tuotantoa. Kun ostat läheltä, voit olla varma, että maapalloa ei ole kuormitettu turhalla lennättämisellä. Siksi pyrimme suosimaan suomalaista niin pitkälle kuin mahdollista. Kotimaisuus on meidän arvomme.

Kotimaisen tuotantoketjun valitseminen on vastuullista myös siksi, että se edistää kotimaista työllisyyttä. Silloin voit olla varma, ettei ketjun missään vaiheessa ole käytetty lapsityövoimaa tai että ketjussa ei esiinny muutakaan epäeettistä toimintaa.

Täydellisiä emme ole. Valitettavasti emme pysty takaamaan 100% kotimaisuusastetta, mikä johtuu siitä, että kaikkia vastaavia osia ei ole Suomessa saatavana. Olemme kuitenkin pyrkineet ratkomaan asiaa esimerkiksi niin, että ostamme osat suomalaiselta maahantuojalta, jolloin tuemme kotimaista työllisyyttä sen sijaan, että ostaisimme osat suoraan ulkomailta. Lisäksi teemme aina työtä asioiden parantamiseksi. Pyrimme suosimaan suomalaista aina kun se on mahdollista.

Alta näet tuotantoketjumme.

 

Korut

Koruissa käytetään ainoastaan suomalaista koivuvaneria. Jätimme akryylimuovin pois valikoimista keskittyäksemme kotimaiseen tuotantoon, sillä akryylimuovi ei tule Suomesta.

Korut suunnittelee USVA Designin yrittäjä Jenni Pulska.

Korut kootaan Rovaniemellä.

Korujen vaneriosat laserleikataan Kuopiossa tai Helsingissä.

Korujen osat (koukut, välirenkaat, tapit jne.) tulevat suomalaiselta maahantuojalta. Osien alkuperämaa vaihtelee, usein se on USA tai Kiina.

Korupahvit leikataan, nuutataan ja tarroitetaan Rovaniemellä.

Korurasiat tulevat Tanskasta, sillä Suomessa ei vastaavaa tuotantoa ole.

 

T-paidat

T-paidoissa käytetty luomupuuvillakangas on valmistettu Suomessa Orivedellä.

T-paidat on kaavoittanut Letkiä Clothin Milja Salmela Pyhäjoella.

T-paidat ompelee Niina Nuorala Pyhäjoella.

T-paidat painetaan Raahessa.

T-paitojen pakkaamiseen ei käytetä muovia. Tarpeen vaatiessa t-paidat kääräistään pakkauspaperiin.

 

Kortit

Kortit painetaan Suomessa.

 

Pakkaukset

Pakkauksissa pyrimme välttämään muovin käyttöä. Joissain pienissä yksityiskohdissa muovilta on mahdotonta pienyrityksen resursseilla välttyä, mutta aina kun voimme, valitsemme muovittoman vaihtoehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että pakkaamme tavarat pääasiassa paperikuoriin tai laatikoihin. Käytämme myös meille tulleet laatikot ja pakkaustarvikkeet uudelleen ja vältämme turhaa pakkaamista. Emme lähetä tilausten mukana paperista kuittia, vaan kuitin saat sähköpostiisi tilatessasi tuotteen. 

 

Mikäli sinulla herää jotain kysyttävää vastuullisuudesta yrityksessämme tai sinulla on antaa vinkkiä miten voisimme toimia vielä paremmin, ole ihmeessä yhteydessä puhelimitse tai sähköpostin kautta. Puhelinnumero on 0408613767, sähköposti info@usvadesign.fi.