VUORISTO-korun tarina.

Tarina alkaa sumuisessa, sateisessa laaksossa kaukaisessa maassa, keskellä ranskalaista vuoristomaisemaa.

No ei ala. Vaan se päättyy sinne.

Tarina alkaa oikeasti Rovaniemellä pienen pienestä yksiössä. Pienen pienessä poikaystävänsä yksiössä Jenni miettii minkälaisen korun sitä suunnittelisi. Jenni ei ollut edes aikonut alun perin Usva Designiin mukaan lähtiessään suunnitella koruja. Hänellä oli monenlaisia muunlaisia visioita oman luovuutensa toteuttamiseksi. Jenni ei oikeastaan edes ollut mikään koruihminen.

Jokin kipinä kuitenkin heräsi. Mirva oli suunnitellut huikean KETTU-korun, jota kaikki hypettivät ja kehuivat ja lauloivat lauluja sen kunniaksi. Ehkä se oli kateus, ehkä se oli inspiraatio, Jenni kuitenkin päätti kokeilla siipiään korusuunnittelun saralla.

Seurasi kaikista kinkkisin vaihe. Mistä ihmeestä lähtisi liikkeelle. Eläinaiheet tuntuivat aivan liian ilmeisiltä. Jenni halusi jostain syystä tehdä asiat taas kerran vaikeimman kautta ja suunnitella jotain ei-puhkikulutettua.

Jenni mietti ja kokeili ja mietti. Ensimmäiset luonnokset olivat suorastaan hävettävän huonoja. Jenni ei ollut koskaan ollut niin sanotulla korutaajuudella. Muut luovan alan ihmiset ehkä ymmärtävät mitä tarkoitan. Kun esimerkiksi suunnittelee logoja, kiinnittää aivan jatkuvasti huomiota ympärillä oleviin logoihin. Mitkä logot toimivat, mitkä eivät. Mitä värejä on käytetty. Mikä on selvästi trendikästä juuri nyt.

Kun ei ole ollut oikealla korutaajuudella, ei myöskään osaa yhtäkkiä hypätä suunnittelemaan koruja.

Sitten Jenni ymmärsi, että hänen pitäisi suunnitella koru jollekin. Kun hän ajattelisi, että suunnittelulla on jokin päämäärä, hän pystyisi toteuttamaan sen oikein. Näin ollen suunnittelutyön vaatimuksiksi ja rajoituksiksi valikoituivat: 1) sen pitää olla korumainen 2) sen pitää ilmentää jotenkin tätä henkilöä 3) sen pitää olla laserleikkauksella ja vanerilla toteutettavissa.

Arvaatteko keneen Jenni päätyi?

Häneen itseensä.

Jenni suunnitteli korun itselleen. VUORISTO-korussa toteutuu nämä edellä mainitut kolme päämäärää. Se ilmentää Jennin mieltymyksiä, sillä se ei ole oikein minkään mallinen, mutta se on kuitenkin tasapainoinen ja siinä on havaittavissa vuoriston siluetti. Se ei siis ole epämääräinen möykky, vaikka siltä ensisilmäyksellä näyttääkin. Jenni pitää erityisen paljon twisteistä. Niin elokuvissa kuin koruissa ja kuoseissakin.

Lisäksi VUORISTO on korumaisen kaunis. Krhm, pieni itsekehu sallittakoon. Kauneushan on subjektiivinen käsite. Koru edustaakin siis sitä, mikä Jennin mielestä on kaunista.

Tässä se on. Vuoristo.  

Niin ja miksikö tarina päättyy ranskalaiseen vuoristomaisemaan? Olemme lähdössä kesällä yrityksen virkistäytymismatkalle Alpeille vaeltamaan kahdeksi viikoksi. Teknisesti ottaen matka kylläkin päätettiin jo ennen yrityksen perustamista. Mutta noh, kuka näitä laskee.

Kauppaan >> 

Jenni

Sivutoiminen design-yrittäjä, päätoiminen projektipäällikkö. 

Puran luovuuden tuskaani graafisen alan yrityksessä suunnittelemalla vanerikoruja ja printtejä. Kättemme jäljen näet Usva Designin verkkokaupassa.

 


4 kommenttia


 • atuecyudeqav

  ] Amoxicillin yls.ygbq.usvadesign.fi.ofp.bv http://mewkid.net/when-is-xuxlya/


 • itaheqtqemu
  500mg Capsules[/url] Amoxicillin vyy.dddp.usvadesign.fi.oxn.ms http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

 • ijayoluzowb
  Dose For 55 Pounds[/url] 18 xxu.wsqr.usvadesign.fi.ofx.be http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

 • ikibahu
  Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500 Mg fga.itww.usvadesign.fi.mgk.kx http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Jätä kommentti