Vanerikorut omalla logolla - esittelyssä Luuppi-korujen matka suunnittelupöydältä tuotantoon (Museo- ja tiedekeskus Luuppi)

USVA Design on nyt pyörittänyt toimintaansa puolentoista vuoden ajan ja on tullut tunnetuksi lähinnä omista korumallistoistaan. Tiesitkö, että USVA Designilta voit kuitenkin tilata vanerikorut myös oman yrityksesi logolla? Olemme avanneet uuden sivun, jossa kerrotaan logokoruista ja niiden hinnoittelusta tarkemmin. Pääset sinne tästä >>

Tässä jutussa sen sijaan sukelletaan Museo- ja tiedekeskus Luupin logokorujen suunnitteluun ja toteutukseen alusta loppuun. Jos sinulla kiinnostaa miten tällaiset korut syntyvät, painahan puuta ja pistäs lukien!

Logokorut Luuppi-tunnuksesta

Museo- ja tiedekeskus Luuppi on Oulussa toimiva yhdeksän käyntikohteen kokonaisuus, joka sisältää upeita kohteita niin historian, tieteen kuin taiteenkin saralta. Luuppiin kuuluvat esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan museo, Oulun taidemuseo ja Tiedekeskus Tietomaa.

Idea koruihin lähti Luupin digitaalisen viestinnän asiantuntijalta Riikka Harjulalta. Museo- ja tiedekeskus Luupin toimialueelta löytyy useita Luuppi-kauppoja, joihin koruja haluttiin myyntiin.

Luuppi-tunnuksen muoto oli jo valmiiksi erinomaisesti koruun sopiva. Luupin oma visualisti Juri Koivusilta oli suunnitellut valmiiksi korussa käytettävän muodon asiakaspalveluvastaava Tuija Onteron idean pohjalta, joten tehtäväksemme jäi ainoastaan korun hionta lopulliseen muotoonsa. Alkuperäistä ideaa jouduttiin muokkaamaan hieman, sillä siihen oli saatava toimiva kiinnikereikä korunosille. Lopulta kiinnikereikä löytyikin hienosti tunnuksen omista muodoista ja reiästä saatiin sopivan kokoinen reunusta paksuntamalla ja muotoa hienoisesti muokkaamalla. Muutokset tehtiin kuitenkin niin hienovaraisesti, ettei niitä paljaalla silmällä juurikaan huomaa. Tähän korumuotoilua juuri tarvitaan. USVA Designin päämääränä on valmistaa hyvin toimivia ja kauniita koruja ja siksi logoa ei viedä suoraan sellaisenaan koruun. Muutokset pidetään kuitenkin pieninä, jotta logon tunnistettavuus säilyy. 

USVA Design Luuppi-logo koruksi

 

USVA Design Luuppi-korut luonnos

Kun Luuppi-tunnus oli löytänyt muotonsa koruksi, sitä testattiin vielä paperiversiona ennen tiedoston lähettämistä laserleikkaamoon. Paperiversion tekeminen auttaa hahmottamaan korun kokoa ja kiinnikereiän toimivuutta. Kiinnikereiällä on paljon väliä, sillä sen koko vaikuttaa korun asentoon, kun koru on korvassa. Se ei saa myöskään olla liian pieni, jotta rengas mahtuu siinä liikkumaan.

Laserleikkaamosta tultuaan koruista irroitettiin suojakalvot, jotka estävät puun palamisen laserilla sitä työstäessä. Tässä vaiheessa tehdään myös ensimmäinen laaduntarkastus ja mahdolliset yksittäiset huonot kappaleet otetaan pois. Korut lajitellaan niin, että osa menee maalattavaksi, osa säilytetään puun värisinä. Maalattavat korut maalataan myrkyttömillä ja vesipohjaisilla akryyliväreillä. Suosimme värillisten korujen tekemistä maalaamalla yksivärisen väriprinttauksen sijaan, sillä maali tekee pinnasta tasaisen ja paksun. Yksivärisellä väriprinttauksella puun syyt näkyvät helpommin läpi. Väriprinttaus taas sopii hyvin silloin, kun koruun halutaan eri väreillä toteuttavia kuvioita.

Korujen kokoaminen tehdään vaihe vaiheelta liukuhihnamaisesti aina koko erä kerrallaan. Esimerkiksi roikkuvissa korvakoruissa käytetään kahta rengasta liitettynä korvakorukoukkuun. Tällöin homma aloitetaan pienen renkaan kiinnityksestä itse koukkuun. Kun kaikki renkaat on saatu kiinnitettyä, siirrytään seuraavaan vaiheeseen ja liitetään vaneriosat isommalla renkaalla pienen renkaan kautta koukkuun. Kahta rengasta käytetään siksi, että silloin koru pääsee pyörimään vapaasti, eikä jumitu yhteen asentoon, kuten yhtä rengasta käyttäessä tuppaa käymään. Korujen osat on valikoitu tarkkaan siten, että ne eivät sisällä nikkeliä. Korunosat voivat olla joko kokonaan sterling hopeaa tai hopeoitua terästä.

Korujen osat säilytetään muovipusseissa, sillä siten ne pysyvät ilmatiiviinä, eivätkä reagoi ilman kanssa. Korut kootaan käyttäen muovihanskoja, jotta käsistä lähtevät pöpöt ja hiki eivät pääse vaikuttamaan korun osiin. Hopeoidut korunosat voivat ajan kuluessa tummua, jos niitä säilytetään avoimessa tilassa niin että ilman erilaiset partikkelit pääsevät vaikuttamaan niihin. Koruja tulisikin säilyttää jossain umpinaisessa tilassa, kuten korurasiassa. Tämä koskee kaikkia koruja, ei pelkästään vanerikoruja.

USVA Design korujen koonti

Kun Luuppi-korut oli koottu, ne pakattiin korurasioihin. Tässä vaiheessa tehtiin vielä viimeinen laaduntarkistus. Meille on tärkeää, että korut ovat hyväkuntoisia ja laadukkaita ja siksi otammekin mielellämme palautetta vastaan mikäli joissain korun osissa havaitaan vikoja.

Museo- ja tiedekeskus Luupin palvelusuunnittelija Milja Häll kiteyttää koko koruprosessin näin:

"Keväällä saimme toteutettua pitkäaikaisen haaveemme tuottaa omalla ilmeellä tuotteita Museo- ja tiedekeskus Luupin kauppoihin.

Onni oli löytää meille juuri sopiva yhteistyökumppani, Usva Design tähän projektiin. Usva Design jakaa arvojamme muun muassa vastuullisuudessa. Kaikki korujen osat tulevat Suomesta ja korujen materiaali koivuvaneri valmistetaan suomalaisten metsien sertifioiduista puista.

Yhteistyö Jennin kanssa toimi erinomaisesti. Suunnittelu ja toteutus toimivat todella jouhevasti ja ammattitaidolla. Olemme iloisia saadessamme upean kotimaisesta koivusta valmistetun oman korusarjamme myyntiin Luupin museokauppoihin.

Koruja on myynnissä Oulun taidemuseon museokauppa Ainoassa, Pohjois-Pohjanmaan museon museokauppa Parkissa sekä Tietomaan tiedekaupassa. Koruja tulee myyntiin myös heinäkuun alussa Kierikkikeskuksen museokauppa Pihkaan."

USVA Design Luuppi-nappikorvakorut

USVA Design Luuppi-korvakorut valkoinen

USVA Design Luuppi-kaulakoru musta

Jos olet kiinnostunut teettämään oma yrityksesi logosta tai muusta kuvasta tai tunnuksesta korut, katso lisätietoa täältä >> tai ole suoraan yhteydessä minuun! Jenni Pulska, 040 8613 767, info@usvadesign.fi. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin ja autan suunnittelemaan juuri teille toimivan kokonaisuuden!

 


2 kommenttia


  • avogiwi
    Online[/url] Amoxicillin 500mg Capsules flc.ebhw.usvadesign.fi.pdm.yu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • aberutuleh
    Causes Gallstones[/url] Amoxicillin 500mg Capsules gvs.zskw.usvadesign.fi.zmu.tl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Jätä kommentti