Tyylejä juhannukseen ja tyyleistä yleisesti

Liekö syy syrjäisen asuinpaikan, mutta meistä kumpikaan ei ole oppinut nuoremmalla iällä kiinnittämään kummemmin huomiota omaan pukeutumistyyliin. Kun yläasteella oli talvisin välituntipakko ja pakkasraja -25 astetta, toppahousut ja Kemijärven Säästökuopasta ostettu kirkkaanvärinen toppatakki oli luonnollinen asuvalinta eikä sitä sen kummemmin kyseenalaistettu. Luonnonläheisessä elämäntyylissä käytännöllisyys on ajanut ulkonäön ohitse. Lähimmät vaatekaupat olivat 100 km päässä ja nettikauppa oli suhteellisen uusi ilmiö.

Ensimmäisen kerran havahduin asiaan, kun matkustin 11-vuotiaana helsinkiläisen nettikaverini luokse viikoksi kesälomalle, ja kaverin äiti halusi käydä ostamassa minulle uuden takin, koska koki etten sovi joukkoon tuulitakkini kanssa. Shoppailu oli vapaa-ajan aktiviteettina minulle aivan uusi, koska omat vaateostokset suoritettiin muutaman kerran vuodessa tarpeeseen. Lenkkarit, verkkarit, tuulitakki ja lippalakki oli päällä minne tahansa menikin, poislukien selkeät juhlatilaisuudet.

Alla olevassa kuvassa 11-vuotiaan Mirvan tyyliesimerkki. Kuvassa myös Jennin edesmennyt koira, Lilli.

Näistä lähtökohdista olaan siis molemmat lähdetty maailmalle ja alettu myöhemmin koruyrittäjiksi! Kiinnostus pukeutumista ja oman tyylin kehittämistä kohtaan kasvoi ainakin itsellä yläasteen lopulla, mutta tähän päivään asti ollaan hiihdelty hyvinkin mukavalla arkipukeutumisella.

Varsinaisia tyylibloggareita meistä ei siis saa, mutta koska omia koruja tulee käytettyä paljon arjessa, halusimme jakaa lukijoiden kanssa muutamia erilaisia tyylejä, joihin meidän mielestämme meidän korut sopivat!

 

Kullero-korut ja rento juhannustyyli

Kullero-korut ja juhannustyyli

Juhannustyyliksi sopii erittäin hyvin rento kauluspaita, farkkushortsit ja rennot, ihon sävyyn sopivat kesäkengät. Kullerot-korvakorut sopivat myös siksi erinomaisesti juhannuksen juhlintaan, koska Kullero kukinta ajoittuu juhannuksen aikoihin. Kullankeltainen väri korostuu hienosti, kun muu vaatetus on värisävyltään kylmähköä! 

Tilaa tästä omat Kullero-korusi!

 

Käpy-korvikset ja rento lettilook!

Käpy-korut ja juhannustyyli

Käpy-korvakorut ovat roikkuvat ja ne tehty puhdaspintaisesta vaneria. Koivuvanerista tehdyt korut sopivatkin erinomaisesti juhannukseen! Vanerin omaa puunsävyä kannattaa korostaa hillityllä väripaletilla. Harmaa paita ja letitetyt hiukset oikein pompsauttavat korut näkyville! 

Tilaa tästä KÄPY-korvikset!

 

Kettu-kaulakoru ja näyttävä, pitkä hame!

Kettu-kaulakorut ja pitkä hame

Pitkät, näyttävät hameet sopivat erittäin hyvin keskikesän juhlaan! Huomiota ei kannata näyttävästä hameesta varastaa, vaan suurella, yksinkertaisella kaulakorulla katsojan focus ohjautuu heti lähelle hameen kapeinta kohtaa. Näin kokonaisuus on tasapainoinen, ja tyylin yksittäiset osaset korostavat toisiaan. 

Tilaa tästä KETTU-kaulakoru!

 

Tulemme kirjoittamaan erilaisista tyyleistä tästä eteenpäin säännöllisesti, joten mikäli sinulla on mielessä jaettavaksi tyylivinkkejä tai polttavia kysymyksiä, pistä sähköpostilinjat laulamaan. Meidät tavoitat myös instagramista ja Facebookista!

 

Terkuin,
Mirva

 


Jätä kommentti