Rovaniemen ainutlaatuiset Wanhat markkinat

Pakkohan se on tästäkin tapahtumasta vähän raapustella, kun Kuivalihamarkkinoistakin keväällä kerrottiin taustatietoja. Osallistumme siis Rovaniemen Wanhoille markkinoille elokuun 16.-18.päivä. Kuten ehkä huomata saattaa, olemme erityisesti mieltyneet vähän erilaisempiin tapahtumiin. Ja erilainen tapahtuma Wanhat markkinat toden totta on. 

Pitkään luulin Wanhojen markkinoiden nimen tulevan siitä, että kyseessä nyt vain on markkinatapahtuma, jolla on pitkät perinteet. Olen käynytkin kyseisillä markkinoilla monet monet kerrat, ja vasta nyt, kun olemme itse menossa sinne myymään, minulla välähti mistä nimi tulee. Wanhoilla markkinoilla nimittäin ollaan wanhan ajan tyyliin ja myyjienkin on pukeuduttava 1850-1950-lukujen tyylisesti. Ja tietysti tuotteiden tulee olla itsetehtyjä, ei mitään massatuotekrääsää.

Ihailin aina markkinoiden tarjontaa ja todella upeita käsitöitä. Jostain syystä en kuitenkaan vain ollut hiffannut jutun jujua tätä ennen. Siis ajatella, vaikka myyjätkin ovat olleet jossain wanhan ajan vetimissä, silti en ole tajunnut. Ajattelin heidän pukeutuvan vain niin huvin vuoksi niin. 

Markkinat kestävät perjantaista sunnuntaihin 16.-18.8. ja siellä on tarjolla kaikkea mitä nyt yleensä markkinoilla on tarjolla. Paistettuja muikkuja, taidetta, käsitöitä, arpoja, koruja, käyttöesineitä jne. Mutta ei missään nimessä mitään liukuhihnakrääsää.

Mikä tekee Wanhoista markkinoista erilaiset on se, että siellä on perinteisten markkinahärpäkkeiden lisäksi eläimiä, museoautoja, valokuvanäyttelyä, esityksiä, kilpailuja, tikkuperunaa, suklaalla päällystettyjä omenoita, virolaista suolakurkkua, arvontoja. Wanhoilla markkinoilla voi käydä otattamassa itsestään wanhan valokuvan. Markkinoilla voi kokeilla Rovaniemen kuuluisaa saunalauttaa taikka vaikka suppailua (joen rannassa kun osa tapahtumasta on). Wanhoilla markkinoilla voi katsoa elokuvia elokuvateltassa, siellä voi osallistua mäkiautokilpailuihin tai käydä heittämässä suopunkia. Väitänkin, että perinteisistä elementeistään huolimatta, kyseessä on todella poikkeavat markkinat! 

Paitsi, että Wanhat markkinat ovat erilaiset markkinat, ne ovat myös isot. Todella isot. Heidän oman kotisivunsa mukaan kyseessä on Suomen suurimmat talkoovoimin järjestettävät markkinat. Ja kun karttaa katsoo, voikin huomata kuinka alue jakaantuu kahteen, Wanhalle torille ja Jätkänpuistoon. Tämä kartta totisesti vähättelee markkinoiden suuruutta, sillä en jaksanut piirtää pipertää kojuja kovin tarkoin. Näiden markkinoiden suuruus täytyy itse kokea. 

USVA tuo markkinoille mm. suomalaisesta koivuvanerista valmistetut korut ja itse suunnitellut onnittelukortit. Lisäksi suunnitteilla on pari yllätysmyyntiartikkelia, joista kerrotaan lähempänä itse tapahtumaa USVA:n somekanavissa (Facebook, Instagram). Vinkkinä voidaan kertoa, että samoin kuin Kuivalihamarkkinoille tuotiin myyntiin kyseiseen paikkakuntaan liittyviä tuotteita (Savukoski), myös nyt tuodaan myyntiin jotain spesiaalia. 

Kuivalihamarkkinoilla improvisoimme kojun esillepanon paikan päällä. Tottakai meillä oli joitain ajatuksia mielessä ja joitain juttuja olimme sinne valmistelleetkin, mutta koska koskaan ei voi tietää minkälainen myyntipaikka lopulta tulee olemaan, ei sen somistusta voi täysin etukäteen suunnitella. Lopputulos oli, sanotaanko, kaikessa karheudessaan ja viimeistelemättömyydessään, upea. Se oli jopa niin upea, että jotkut kävivät sitä ihan vain varta vasten valokuvaamassa. Siksipä samalla tyylillä mennään Wanhoilla markkinoillakin. Tosin pienin muutoksin (joita en itsekään vielä täysin tiedä). 

Myyntikojumme Wanhoilla markkinoilla sijaitsee ihan lähellä Kotieläinpuiston asukkeja. Mikä on erittäin sopivaa, koska tuotteemme ovat vahvasti eläin- ja luontopainotteisia. Ja mikä parasta, pääsemme itse helposti paijailemaan elukoita. 

Tervetuloa Wanhoille markkinoille ja meidän myyntipisteelle (koju 85 Jätkänpuistossa) jututtamaan meitä! Olemme koko tuon kolmipäiväisen tapahtuman paikalla.

Wanhat Markkinat 16.-18.8. Rovaniemi

Paikka: Wanha tori ja Jätkäpuisto Jätkänkynttilä-sillan kupeessa

Aika: pe 12-18, la 10-18, su 10-18


6 kommenttia


 • orfnoze
  Online[/url] Amoxicillin Without Prescription tzd.eevr.usvadesign.fi.fpz.ov http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • ilukegixica
  On Line[/url] Buy Amoxicillin wfo.wqid.usvadesign.fi.iun.ly http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • abencuguqo

  ] Buy Amoxicillin fix.imrc.usvadesign.fi.jhj.oy http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


 • abeqotayaba
  Without Prescription[/url] Buy Amoxicillin xec.mllx.usvadesign.fi.rfz.zc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • okisicivoxawa
  Amoxicillin[/url] Amoxicillin Online scg.fpym.usvadesign.fi.dom.qx http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Jätä kommentti