Miksi nykypäivänä kannattaa antaa onnittelukortti?

"Jaa, no onnea nyt sitten."

Kaikki USVA-onnittelukortit

 

Kortin etupuolen flegmaattinen hylje naurattaa, ja käännän kortin ympäri lukeakseni taakse kirjoitetun viestin. Onhan siinä aivan erityinen fiilis, kun saa luettavakseen käsin kirjoitetun, tarkasti valikoidun kortin!

Jokaisella meillä on oma, yksilöllinen käsiala. Joidenkin teksti on pientä piiperrystä, toiset kirjoittavat sanallisesti vähemmän ja suuremmalla otteella. Jotkut tykkäävät  tarinoida toisia enemmän ja kirjoittavat tekstiä rivitolkulla, toiset tiivistävät asiansa muutamaan sanaan. Korteista näkee tahattomat kahvitahrat, niihin käsin kiinnitetyt postimerkit, sormella voi tuntea kuulakärkikynän terän jättämän jäljen. Ylipäätään käsin kirjoitetuista, fyysisistä korteista aistii toisen ihmisen välillisen kosketuksen. 

"Onnea pyöreistä!"

Onnentoivotusten lähettäminen digitaalisessa muodossa on vaivatonta ja nopeaa. Erilaiset some-palvelut muistuttavat läheisten syntymäpäivistä ja kehoittavat onnittelemaan häntä tärkeänä päivänä! Juhlakalu vastaanottaa 376 kappaletta geneeristä onnentoivotusta somefeedissään ja aktiivisimmat somejuhlijat jaksavat käydä tykkäämässä jokaisesta vastaanotetusta toivotuksesta erikseen. Onnentoivotuksista ja niihin reagoimisesta on tullut automatisoituut rutiinitoimenpide, sillä harva todellisuudessa muistaa jokaista ihmistä tuhannen kaverin kaverilistalta. 

"Onnea valmistumisesta!
Tervetuloa oravanpyörään!"

Vanha totuus kuuluu, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Viisauksien sarjaa voitaisiin jatkaa toteamalla, että onnittelukorteissa kuvan formaatti kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa. Tarkasti valikoitu, fyysinen kortti käsinkirjoitettuine onnitteluteksteineen välittää vastaanottajalleen tuhat kertaa vahvemman viestin kuin yksikään 9Gagin meemikuva, YouTuben yllätyssynttärivideo tai Tenorin giffi. Fyysisessä kortissa on myös se kaunis puoli, että sen voi unohtaa pöytälaatikkoon, josta se löytyy kymmenen vuoden kuluttua suursiivouksen yhteydessä. 

"Kiitos äiti!
Ilman sinua en olisi näin mahtava!"

Paras puoli fyysisissä korteissa on se, että ne luovat välillisen fyysisen siteen vastaanottajan ja antajan välille. Pitelette käsissänne aivan samaa korttia, katseenne harhailee samoissa ääriviivoissa ja todennäköisesti naurahdatte tismalleen samalle vitsille. Koette yhteyden, joka todennäköisesti olisi jäänyt kokematta tuhannen geneerisen, digitaalisen onnitteluviestin vääjäämättömässä tulvassa. 

Onnitteleminen, tärkeiden päivien muistaminen ja toisten henkinen kohtaaminen on kokenut inflaation sosiaalisen median ja nopean tietoliikenneviestinnän kaudella. Vaikka olemme keskimäärin paremmin perillä toistemme elämäntapahtumista kuin aikana ennen internetiä, todellisia kohtaamisia tapahtuu aiempaa vähemmän, kun tärkeitä päiviä ei tarvitse itse muistaa eikä kuulumisia tarvitse erikseen kysyä. Vaikka nykyaikana monet asiat ovat tuhat kertaa paremmin kuin ennen, joskus kaipuu entiseen on kova. 

Näytä tunteesi antamalla oikea, aito onnittelukortti! 

Käy tilaamassa oma USVA-onnittelukorttisi tästä! >>

 


13 kommenttia


 • aeceragevi
  500mg Capsules[/url] Amoxicillin 500mg Capsules afv.modz.usvadesign.fi.iuw.dp http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • ojaxofonuweox
  500mg Dosage[/url] Buy Amoxicillin Online tyb.viqp.usvadesign.fi.gmv.xq http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • upcoziwoz
  Online[/url] Buy Amoxil axg.eydx.usvadesign.fi.unt.rb http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

 • inoaxuzemequ

  ] Amoxicillin oiy.gpwx.usvadesign.fi.iyz.ts http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/


 • uimeuueri
  Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin rnv.rvwh.usvadesign.fi.yuk.ye http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Jätä kommentti