Miksi kuiten vaneri?

Otsikko on lappia ja tarkoittaa: miksi isän tähden vaneri? 

Vanerista voi tulla mieleen erinäisiä mielikuvia. En lähde niitä tässä aukomaan, sillä en halua niitä päähänne istuttaa. Sen sijaan haluan kertoa teille mikä tekee vanerista erinomaisen korumateriaalin.

Heti ensimmäisenä vedän esiin täyden MUTU-kortin ja perustelen vanerin hienoutta sillä, että minusta vaneri vain on uskomattoman kaunis materiaali. Jostain syystä minuun vetoaa ihan kympillä vaalea väri yhdistettynä tummiin reunoihin. Luontohan on ihan paras graafikko, mitä tulee väreihin ja sävyihin. Koko värioppimme sitä paitsi perustuu luontoon. Tutkijat niin fysiikan, kemian, neuropsykologian kuin tietojenkäsittelyn alallakin pyrkivät selittämään ja mallintamaan väri-ilmiöitä. Värit eivät ole siis mitään taiteilijoiden hörhöilyä.

Sitten niihin oikeisiin perusteluihin. Käyttämämme vaneri on parasta mahdollista markkinoilla olevaa laatua. Se tulee laserleikkaajaltamme Laser Cut Studiolta, joka on tilannut vanerin mittatilaustyönä. Vaneri itsessään on suomalaista koivua, joka käsitellään ennen laserleikkausta. Näin ollen pinta on todella sileä, eikä siinä näy ylimääräisiä polttojälkiä tai muitakaan laikkuja.  

Vaneri on lisäksi PEFC ja FSC sertifioitua. PEFC-merkki kertoo siitä, että tuote on hakattu PEFC-sertifioitujen metsien puusta. Näin ollen merkki ei suoraan viittaa itse tuotteeseen vaan metsänhoidollisiin asioihin. Niihin kuuluvat muun muassa monimuotoisuuden turvaaminen sekä metsien terveyden ja kasvun ylläpito. Käyttämämme vaneri on siis onnellisten metsien puuta.

Myös FSC-sertifiointi liittyy metsänhoitoon. Jopa huonekalujätti Ikea tavoittelee vuonna 2020 käyttävänsä pelkästään FSC-sertifioitua puuta. Olemme hyvässä seurassa siis.

Kuva: Pexels

Vaneriin korumateriaalina liittyy yksi aivan ylivoimainen ominaisuus muihin korumateriaaleihin verrattuna. Se on kevyttä. Todella kevyttä. Se on niin kevyttä, ettet edes huomaa pitäväsi koruja päälläsi. Se ei siis venytä korvareikiäsi rumiksi viivoiksi tai väännä korvalehteä alaspäin. Se ei tartu ärsyttävästi jokaiseen paidan nukkanökäreeseen, eikä heilu vallattomasti heilurin lailla rintamuksellasi edestakaisin.

Siinäpä on meidän kattauksemme vanerin hyvistä ominaisuuksista. Oletko samaa mieltä?

- Jenni

Kauppaan >> 

Jenni

Sivutoiminen design-yrittäjä, päätoiminen projektipäällikkö. 

Puran luovuuden tuskaani graafisen alan yrityksessä suunnittelemalla vanerikoruja ja printtejä. Kättemme jäljen näet Usva Designin verkkokaupassa.


Jätä kommentti